Predavanje: Vrste od interesa za zimsko prebrojavanje ptica, petak 11.12.2015.

  • 09.12.2015.

Udruga BIOM poziva na predavanje pod nazivom Vrste od interesa za zimsko prebrojavanje ptica koje će održati djelatnik BIOM-a Ivan Budinski u petak, 11.12.2015. u 18 h u predavaoni BO1 na Biološkom odsjeku PMF-a, Rooseveltov trg 6 u Zagrebu.

Kako nas, kao i svake zime, sredinom siječnja 2016. očekuje Zimsko prebrojavanje ptica, odlučili smo vas upoznati s najznačajnijim vrstama ptica s kojima će se prebrojavači susresti. Ovo je prvo predavanje vezano uz Zimsko prebrojavanje ptica i biti će vezano samo uz vrste, dok će se metodologija obraditi zasebno. Dio ovih vrsta imat ćemo priliku vidjeti na izletu na Dravu koji će se održati dan kasnije.

Navedeno predavanje Ivan Budinski je održao u utorak, 8.12.2015., u Parku prirode Vransko jezero za djelatnike javnih ustanova iz mediteranske Hrvatske te su reakcije bile iznimno dobro. S obzirom na temu, predavanje je namijenjeno ljudima koje zanimaju ptice ili uključivanje u Zimsko prebrojavanje ptica. S obzirom na to da će se na predavanju pokriti skoro 40 vrsta ptica, očekujte da će potrajati barem 90 minuta, ali iznimna količina korisnih informacija je zagarantirana. Predavanje možete pratiti uživo na našem Youtube kanalu.

Predavanje je organizirano u sklopu projekta “Ptice oko nas” kojeg sufinacira FZOEU.

Crnogrli gnjurac (Podiceps nigricolis), CC by Jmuchaxo @ Flickr

Crnogrli gnjurac (Podiceps nigricolis), CC by Jmuchaxo @ Flickr