Predavanje u Prirodoslovnom muzeju Rijeka o kampu na Učki

  • 19.02.2013.

Udruga BIOM vas poziva na predavanje o ornitološkom kampu na Učki koje će biti održano u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci, u ponedjeljak 25.2.2013. u 19 h.

Ornitološki kamp na Učki se održava,u suradnji s Javnom ustanovom parka prirode Učka, već dulji niz godina, a ovo će biti prvo predstavljanje kampa u Rijeci. Iako na manje od sat vremena od centra grada, Riječani uglavnom nisu ni znali za održavanje ovakvog istraživanja u prirodi u koje se mogu i sami aktivno uključiti.

U nešto manje od sat vremena predstaviti ćemo razloge i metode istraživanja ptica, posebnosti i bogatstvo ptičjeg svijeta parka prirode Učka te naše dosadašnje rezultate. Također, saznati ćete kako je provesti mjesec dana u prirodi nadomak Rijeke, a dovoljno daleko da se živi u šatorima bez struje i signala.

Pozivamo sve Riječane da dođu na predavanje te da odrade teoretski dio upoznavanja sa kampom i pticama. Praktični dio će (najvjerojatnije) uslijediti krajem kolovoza i trajati će do listopada 2013.

Ukratko, ovo predavanje će biti razrađeni poziv da se priključite u naše aktivnosti. Ornitološki kamp će predstaviti Vedran Lucić, dipl. ing. biol.

Ulaz je besplatan.