Predavanje “U borbi protiv krivolova”, četvrtak 11.1.2018.

  • 15.12.2017.

Zaplijenjena elektro-vabilica za krivolov na prepelice

Prvo predavanje u novoj godini posvetit ćemo problemu na kojem Biom intenzivno radi zadnjih nekoliko godina – borbi protiv krivolova. Za ovu priliku, poznati borac protiv krivolova i viši inspektor zaštite prirode-specijalist,  mr. sc. Željko Vuković, potegnut će čak iz Đakova kako bi nas upoznao s dosadašnjim aktivnostima inspekcije zaštite prirode u borbi protiv krivolova i postignutim rezultatima. Predavanje će se održati u četvrtak, 11.1.2018. u 18 sati u predavaoni BO2 Biološkog odsjeka PMF-a.

Ovo je prilika i da saznamo kako inspekcija zaštite prirode radi, na temelju kojih zakona postupa te što je uopće u njihovoj nadležnosti. Vuković će nam pričati i o dosadašnjoj suradnji inspekcije i nevladinih organizacija u borbi protiv krivolova te će iznijeti primjere iz prakse kako izgleda ta suradnja.

Kako ne bi sve ostalo samo na predavanju, saznat ćemo i načine kako se svatko od nas može uključiti u borbu protiv krivolova te što napraviti ako primijetimo krivolov ili na njega sumnjamo.

Svakako nam se pridružite na ovom poučnom i korisnom predavanju “U borbi protiv krivolova” kako bismo zajedno pridonijeli sigurnijem okolišu za ptice!

Vidimo se u četvrtak, 11.1.2018. u 18 sati u predavaoni BO2 Biološkog odsjeka PMF-a (Rooseveltov trg 6).