Predavanje: Madagaskar – Josip Skejo

  • 19.03.2019.
madagaskarKakav je Madagaskar u očima mladog biologa? Poslušajte o Madagaskaru, kako ga doživljava biolog Josip Skejo, u srijedu 27.3.2019. u 18:00 h na Biološkom odsjeku PMF-a, predavaona BO2. 
 „Kako sam se sprijateljio s paukom hruštomorom, koliko sam vremena proveo na magičnim ranomafanskim skalinama, vole li rakovi trkači slušati glazbu na slušalice i kako fosa postane čovjekov prijatelj –  samo su neke od anegdota jednomjesečnog boravka na Madagaskaru.
Bit će teško izvući najbolje doživljaje ili se osvrnuti na nešto posebno. Zemlja od šest velikih biogeografskih zona, deset puta veća od Hrvatske, prekrasne crvene zemlje i zelenog bilja. Zemlja u kojoj kameleoni prelaze preko ceste, veliki indriji pjevaju noću, cvrčci veličine dlana dolaze navečer na svjetlo u duzinama! Zemlja u kojoj svaki milimetar prašume vrvi životom.“
Sve to će nam ispričati Josip Skejo, znanstveni novak na Biološkom odsjeku PMF-a, te vrstan poznavatelj skakavaca, ali i mnogo drugih stvari.
Predavanje će se održati u srijedu, 27. ožujka 2019. u 18:00 h na Biološkom Odsjeku PMF-a, Rooseveltov trg 6, u predavaoni BO2. Ako ne možete doći na predavanje i postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, pratite nas na našem YouTube kanalu.