Predavanje “Kako i gdje promatrati ptice” 18.2.2016.

  • 16.02.2016.

Durbin - alat za promatranje ptica

Ptice se nalaze svuda oko nas te su često najbrojnija skupina životinja s kojima se obično građanin može susresti. Također, u situaciji kada sve više ljudi živi u gradovima, za većinu su ptice jedine divlje životinje koje svakodnevno vidi.

Ako se zainteresirate za promatranje ptica vjerojatno ne znate odakle biste počeli. U početku sve izgledaju slično i podsjećaju na vrapce. Promatrač početnik najčešće može raspoznati kosa, goluba, galeba i labuda no već kada dođe do raspoznavanja pataka nastaje problem. Od prvotne pretpostavke da u gradu živi tek nekoliko vrsta ptica, promatrajući ptice lako se zaključi da u gradu obitavaju brojne različite ptice.

Tijekom ovog predavanja zaposlenik BIOMa, Vedran Lucić, upoznat će vas s osnovama promatranja ptica. Kako početi, koju opremu koristiti, na što obratiti pozornost tijekom promatranja ptica, kako ih najlakše vidjeti i ostale tajne vrsnih promatrača ptica.

Želja nam je uvesti vas u svijet ptica te vam pokazati kako i vi, uz ograničeno znanje, možete doprinijeti zaštiti ptica ali i kako najlakše i najbrže naučiti više o pticama.

Pridružite nam se na ovom zanimljivom i poučnom predavanju u četvrtak, 18.2.2016. u 18 sati u predavaoni BO2 na Biološkom odsjeku PMFa (Rooseveltov trg 6).

Predavanje možete pratiti ovdje: