Poziv na promatranje ptica i otvorenje izložbe fotografija u Ninu

  • 23.09.2010.

Udruga za biološka istraživanja – BIOM u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Nina i Park Solanom Nin Vas poziva da sudjelujete u obilježavanju Međunarodnog dana promatranja ptica i 2010. godine kao Međunarodne godine biološke raznolikosti. Ovo događanje organizirano je uz potporu UNDP- COAST projekta u Hrvatskoj.

Promatranje i prebrojavanje ptica: subota, 2. listopada 2010. s početkom u 10 h, Park solana Nin

Otvorenje izložbe fotografija “Sabun”: subota, 2. listopada 2010. s početkom u 18:30 h, Galerija Višeslav (Barokna kuća), Ulica Petra Zoranića, Nin.

Cilj je promocija iznimne biološke vrijednosti solana, kao iznimno važnog močvarnog staništa, s naglaskom na faunu ptica. Ovo je jedno od svega nekoliko vrlo rijetkih staništa na našoj obali u koja spadaju i niske muljevite i pjeskovite obale s močvarnim djelovima. Mediteranska vlažna područja koja su pod utjecajem plime i oseke predstavljaju jedno od globalno najugroženijih staništa, a u Republici Hrvatskoj su ista kritično ugrožena. Ovakva staništa utočište su mnogim biljnim vrstama, sitnim beskralješnjacima kao i pticama koje u njima nalaze hranu.

Dođite u subotu 2. listopada u Park solanu Nin te pod stručnim vodstvom biologa pogledajte solanu i upoznajte njene pernate stanovnike.

Preporučamo sportsku odjeću i obuću prilikom terenskih obilazaka, te ponesite dalekozor ukoliko ga imate!

Raspored događanja:

10:00, 14:00, 16:00 organizirano vođenje po Ninskoj solani
10:00 – 17:30 informativni štand s promotivnim materijalima
18:30 otvorenje izložbe fotografija u Galeriji grada Nina i predavanje “Raznolikost ptica jadranskih močvarnih područja”, Ivan Budinski, dipl. ing. šum.

Za dodatne informacije:
Olga Jovanović, jovanovic.olga@biom.hr, 092/2187 398

Događanje je najavilo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.