Povežimo se s prirodom!

Jesen u Sinju je rezervirana za niz zanimljivih i edukativnih događanja za građane, posebno za mlade i djecu.

  • 09.07.2024.

Kako bismo podigli svijest o važnosti promicanja ekologije te potaknuli građane na očuvanje okoliša i prirodne baštine, sa zadovoljstvom najavljujemo naš novi projekt “Povežimo se s prirodom” u gradu Sinju.

 

Jesen je vrijeme kada brojne ptice kreću na putovanje, a to je izvrsna prilika za promatrati ih i naučiti više o lokalno prisutnim vrstama te kako pridonijeti njihovoj zaštiti. U sklopu obilježavanja Europskog dana promatranja ptica, organizirat ćemo edukativna predavanja o važnosti ptica te praktične radionice izrade kućica i hranilica za ptice. Zainteresirane sugrađane naše stručno vodstvo povest će u ranojutarnju šetnju i promatranje ptica.

Za sve koji žele naučiti više o urbanoj bioraznolikosti i njenoj važnosti, lokalno prisutnim vrstama te prirodi krša, organizirat ćemo edukacije i druženja. Kroz nekoliko susreta, građane ćemo upoznati s načinima kako mogu samostalno doprinijeti u očuvanju prirode bilo kroz sadnju biljaka koje su prehrambena podloga za oprašivače, izradu i postavljanje kućica i hranilica za ptice ili kukce, i ostalo.

Ovim projektom želimo potaknuti građane, posebno mlade, da postanu aktivni sudionici očuvanju prirode i njene baštine te da zajedno učinimo korak prema održivijoj budućnosti.

Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za javnost, a mi ćemo osigurati potrebne materijale i opremu za radionice. Za više informacija o projektu i nadolazećim aktivnostima te kako se uključiti, pratite našu web stranicu i društvene mreže.

 

Projekt ”Povežimo se s prirodom” financira grad Sinj kroz Program javnih potreba u Razvoju civilnog društva Grada sinja za 2024. Godinu