Paško i prijatelji u Turskoj

  • 04.06.2018.

ors i paskoPaškove putešestvije se nastavljaju!

Nakon što se dulje vrijeme zadržavao u Iraku, već smo pomislili da je Paško odlučio napustiti domovinu i da će postati još jedna recka u Hrvatskoj demografskoj statistici. Teorije su bile razne, od toga da se Paško zaljubio, upao u loše društvo ili pronašao posao s prijavom, plaćenim doprinosima i prekovremenima.

Također, svi smo strepili kako će Paško prijeći preko libanonskog vatrenog neba i hoće li se sudariti s ruskim, američkim ili sirijskim vojnim avionom. Međutim, Paško se izguštao humusa, taboulleha, fattousha i krenuo doma na paštašutu. Tako si barem mi to zamišljamo.

U svakom slučaju, Paško je ovih dana u Turskoj. Dva puta je zašao u Siriju, ali se kratko zadržavao uz granicu i izbjegao područja borbe. Nije što je naš, ali zbilja je snalažljiv.

pasko 20180604

Naši mađarski kolege javili su da je prije par dana letio samo 110 km od Örsa, zmijara koji je prošle godine obilježen GPS odašiljačem u Nacionalnom parku Duna-Ipoly Nemzeti, u sklopu projekta Huturjan LIFE. Örs je prezimio na Zapadnoj Obali i u Saudijskoj Arabiji, a na povratku u proljeće dva je mjeseca bez signala tumarao po Siriji da bi se naposljetku pojavio na turskoj granici na sveopće veselje.

Ne znamo jesu li se Paško i Örs susreli i razmijenili priče ili samo namignuli jedan drugom iz daljine, ali s veseljem iščekujemo njihove nove avanture.