Ovog Božića darujmo prirodi!

Blagdansko razdoblje je vrijeme darivanja, ljubavi i pažnje. Ove godine pozivamo vas da razmislite o drugačijem pristupu darivanju – umjesto gomilanja tradicionalnih poklona, darujmo prirodu

  • 08.12.2023.

Živimo u vremenu kada je sve teže darovati one koje volimo pa najčešće upadamo u klopku blagdanske kupovine poklona koji najčešće nisu potrebni te će ubrzo biti zaboravljeni. U istom tom vremenu zaboravljamo na to kakav će utjecaj ti naši pokloni imati na okoliš i životinje s kojima ga dijelimo. Upravo iz tog razloga udruga Biom pokrenula je božićnu kampanju prikupljanja donacija za spas bjeloglavih supova u Hrvatskoj kao odgovor na prekomjernu kupnju u predblagdanskom razdoblju. 

Ovog Božića budi dio malih, ali vrijednih promjena i podrži održive blagdanske darove. Ukoliko si ljubitelj/ica prirode i okružen/a si obitelji i prijateljima koji također misle isto i žele brinuti o prirodi, našem jedinom domu, u njihovo ime doniraj za spas bjeloglavih supova! Zajedno postanite dio zajednice koja želi očuvati ove veličanstvene ptice, jedine preostale strvinare u Hrvatskoj.

“Ove godine ponudili smo ljubiteljima prirode i svima kojima je stalo do zdravog i uravnoteženog okoliša da u ime svojih najmilijih daruju prirodu i podrže zaštitu bjeloglavog supa u Hrvatskoj te poklone prigodnu božićnu čestitku osobi u čije ime daruju”, kaže voditeljica kampanje Paula Počanić Vovk iz Udruge Biom. 

Više o kampanji i načinima doniranja možete saznati ovdje te dati svoj doprinos zaštiti bjeloglavih supova u Hrvatskoj, a pri tome razveseliti svoje voljene s drugačijim poklonom.