Održano završno predstavljanje projekta “Pogled u divljinu”

  • 16.03.2016.

logotipi-partnera-skupa-460x113

U organizaciji nositelja projekta, Udruge BIOM, u Zagrebu je 14. ožujka 2016. godine u hotelu Palace održano završno predstavljanje projekta “Pogled u divljinu: izgradnja kapaciteta za održivo korištenje i praćenje sastavnica prirode”. Partneri na ovom projektu bili su JU PP Grabovača, JU NP Paklenica, JU NP Sjeverni Velebit, JU PP Velebit i Udruga Lea. Projekt vrijednosti 156 000 € je sufinanciran od strane Europske komisije putem IPA programa te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Na završnoj konferenciji predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta, s osvrtom na osnažene kapacitete nevladinih organizacija i javnih ustanova na području zaštite prirode. Vedran Lucić, voditelj projekta, predstavio je značenje projekta za budućnost ličke i velebitske regije. Maja Tomičić iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske ukazala je na važnost IPA programa za financiranje projekata udruga. Katarina Milković, ravnateljica Pećinskog parka Grabovača, i Dubravko Čanić, predsjednik Udruge LEA, predstavili su projekt iz perspektive projektnog partnera. Govor je također održao i dr.sc. Gordan Lukač iz JU NP Paklenica koji se osvrnuo na projekt u kontekstu osnaženih kapaciteta javnih ustanova u području zaštite prirode.

Po završetku predstavljanja potpisan je sporazum o budućoj suradnji partnera, u čemu se projektnim partnerima pridružio i Tomislav Kovačević, voditelj LAG Lika. Sporazum sadrži potencijalne buduće aktivnosti koje će partneri i LAG Lika provoditi pod okriljem Rezervata biosfere Planina Velebit u okviru UNESCO-vog programa “Čovjek i biosfera”.

Više o projektu možete pročitati na web stranici projekta www.govelebit.com.

Financijeri projekta

Potpisivanje Sporazuma o Suradnji

Potpisivanje Sporazuma o suradnji

Vedran Lucić, voditelj projekta, Udruga BIOM

Vedran Lucić, voditelj projekta, Udruga BIOM

Maja Tomičić, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Maja Tomičić, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Katarina Milković, ravnateljica JU PP Grabovača

Katarina Milković, ravnateljica JU PP Grabovača

Dubravko Čanić, predsjednik udruge LEA

Dubravko Čanić, predsjednik Udruge LEA

Dr.sc. Gordan Lukač, JU NP Paklenica

Dr.sc. Gordan Lukač, JU NP Paklenica

Sudionici završnog predstavljanja

Sudionici završnog predstavljanja