Održano uvodno predavanje Treninga prepoznavanja čestih vrsta ptica

  • 11.04.2016.

4. travnja 2016. održano je uvodno predavanje u sklopu Treninga prepoznavanja čestih vrsta ptica, koji Udruga BIOM organizira u suradnji s norveškim Sveučilištem Nord-Trøndelag. Ovime je započeo program kroz koji će 25 polaznika steći osnovna znanja identifikacije ptica temeljem izgleda i glasanja.

U prvom dijelu predavanja predstavljen je program treninga, koji će se sastojati od 15-20 terenskih dana i nekoliko edukativnih predavanja. Polaznici će tijekom treninga također koristiti javno dostupnu web stranicu namijenjenu vježbi identifikacije ptica – www.birdid.no. Udruga BIOM osigurala je prijevod stranice na hrvatski jezik. U drugom dijelu predavanja polaznici su uvedeni u osnove promatranja ptica i terminologiju koja se koristi u ornitologiji.

Zaprimili smo velik broj prijava za trening, te su slobodna mjesta popunjena u nekoliko dana od objave poziva. Ovim se putem zahvaljujemo na pokazanom interesu! Trening bi se trebao održavati i sljedeće godine, tako da potičemo sve zainteresirane da nastave pratiti objave na našim stranicama.

Trening je organiziran u sklopu projekta Ptice oko nas financiranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

BirdID

Nord University

FZOEU_veci