Održana šesta radionica u sklopu projekta “Pogled u divljinu: izgradnja kapaciteta za održivo korištenje i praćenje sastavnica prirode”

  • 08.12.2015.

logotipi-partnera-skupa-460x113

2.,3. i 4. prosinca organizirali smo šestu, posljednju, radionicu u sklopu projekta Wildlife Watch, “Pogled u divljinu: izgradnja kapaciteta za održivo korištenje praćenja sastavnica prirode”. Na radionici je sudjelovalo tridesetak predstavnika naših partnera iz javnih ustanova (JU) Nacionalni park Paklenica, JU NP Sjeverni Velebit, JU Park prirode Velebit, JU Pećinski park Grabovača i udruge Lička ekološka akcija, a polaznici su polagali tečaj za turističkog pratitelja, u organizaciji VMD turističke agencije.

Prvi dan radionice bio je ispunjen predavanjima. Sudionici su upoznati s turističkim zemljopisom Hrvatske, etikom i pravilima ponašanja pratitelja, osnovama turizma i turističkog poslovanja. Drugi dan radionice bio je posvećen kulturi govorenja i pisanja, političkom i gospodarskom sustavu Republike Hrvatske te kulturno povijesnim spomenicima i drugim znamenitostima. Treći dan predavanja sudionici su upoznati s hrvatskom povijesti i turističkim zakonodavstvom. Također, svaki od sudionika je morao unaprijed pripremiti kratku prezentaciju, tijekom koje je simulirao vođenje ture po određenoj destinaciji.

Zahvaljujemo svim sudionicima, djelatnicima VMDa, kao i JU PP Velebit na domaćinstvu!

Pogledajte i kratki prilog s radionice.

participants participants

Financijeri projekta