Promatranje ptica na području Park-šume Marjan, subota 12. 5. 2018.

• 04.05.2018.

I ove godine, povodom Svjetskog dana ptica selica, udruga Biom poziva građane Splita, a i sve druge zainteresirane da sudjeluju u besplatnom promatranju ptica koje će se održati 12. svibnja 2018. na području Park- šume Marjan.

Zaposlenici sinjskog područnog ureda Bioma će i ovom prilikom građanima približiti promatranje ptica,  njegovu važnost kao metode istraživanja u zaštiti prirode te ih dodatno upoznati sa zanimljivom marjanskom ornitofaunom. Dobrodošli su građani svih dobnih skupina te nije nužno da imaju ikakvo predznanje o pticama niti da su članovi Bioma.

31356674202_56b9a03470_k

Budući da je aktivnost ptica najveća u jutarnjim satima, promatranje će se održati s početkom u 8:30, s predviđenim trajanjem do 11:00 sati. Vrijeme i mjesto okupljanja i upoznavanja sa sudionicima je na Marjanskim vratima u 8:15 sati.

Udruga Biom će osigurati određen broj dalekozora i priručnika za determinaciju vrsta, ali zbog njihovog ograničenog broja pozivamo sudionike da ponesu vlastite dalekozore i priručnike, naravno, ukoliko ih posjeduju.

U slučaju loših vremenskih prilika promatranje će biti odgođeno, a za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na e-mail adresu  ante.kodzoman@biom.hr ili na broj telefona 021/274 946.