Noć Biologije 2010

  • 01.03.2010.

Biološki odsjek PMF-a po drugi će put otvoriti svoja vrata posjetiteljima i omogućiti im da zavire u bogati svijet biologije. Znanstvenici će zajedno sa studentima pokazati laboratorije te područja svoga rada kroz niz radionica, predavanja, prezentacija i brojnih zabavnih sadržaja.

Posjetitelji će moći vidjeti zbirke životinja, upoznati građu različitih živih organizama, posjetiti botanički vrt, zaviriti u 150 godina stare herbarske zbirke bilja, mjeriti svoj puls ili sluh, naučiti kako rade mišići, gledati mikroskopske organizme, vidjeti kromosome, saznati sve o strukturi DNA i još dug niz stvari koje možda nisu ni svjesni koliko su zanimljive! Manifestacijom se želi popularizirati znanost i približiti je građanima, a zahvaljujući interaktivnom i bogatom programu posjetitelji svih godina i afiniteta moći će naći nešto što ih zanima.

Prošle je godine ova manifestacija održana prvi put i zaslužila brojne pozitivne kritike. Čitave je večeri bilo otvoreno 50 radionica, izložbi i predavanja, a sudjelovalo je 80tak studenata. Pokazao se velik interes građana za biologiju, a broj posjetitelja bio je daleko iznad očekivanog.

Ove će se godine Noć Biologije održati 8. ožujka te ponovno obuhvatiti sve četiri lokacije na kojima se nastava biologije održava. To su: Rooseveltov trg 6, Horvatovac 102A, Marulićev trg 20/II te Botanički vrt. Fakulteti će biti otvoreni od 16 – 23h.

Udruga BIOM na ovoj će manifestaciji posjetiteljima pokazati svoj rad te dijeliti nove promotivne materijale.

Više o NOĆI BIOLOGIJE, programu i radionicama možete pročitati na službenim stranicama.