Na otvaranju centra za posjetitelje Učke: Ministar sretan da je “ovaj put” Biom na istoj strani

  • 26.05.2021.

Jučer je otvoren posjetiteljski centar na Poklonu, moderno zdanje napravljeno kroz Projekt Učka 360° u partnerstvu Javne ustanove Park prirode Učka, Općine Kršan i Udruge Biom. Projekt je u završnoj fazi i još se, kako najavljuje Tomislav Hudina iz Bioma, očekuje završna konferencija.

Na otvaranju su bili predstavnici parka i projektnih partnera, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zatim Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode pri MINGOR-u, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić te predstavnici FZOEU i SAFU-a.

Ministar Ćorić je na otvaranju posjetiteljskog centra u svom obraćanju napomenuo kako je sretan što je ovaj put Biom na istoj strani s ministarstvom, aludirajući pritom na tužbe koje je Udruga Biom uložila zbog spornih odluka ministarstva pod njegovim vodstvom, a mi možemo dodati kako smo sretni da je ovoga puta ministar na istoj strani s nama!

Nova je zgrada posjetiteljskog centra, inače, izgrađena na ostacima nekadašnje gospodarske zgrade, naime peradarnika, a u njoj su sad smješteni stalni izložbeni postav o prirodnoj i kulturnoj baštini Učke i Ćićarije, dvorana, planinska kavana s terasom i suvenirnica, dok je na krovu ugrađena fotonaponska elektrana. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 49.907.256,75 kuna.