Malo drugačija promocija priručnika “Ptice Hrvatske i Europe”

  • 14.01.2019.

DSC_8990

fotografija: Stipe Renje

Knjiga, koja je do sada promovirana uglavnom u krugu biologa, ornitologa i prijatelja udruge Biom, našla je svoj put do Bookse, kao što su ptice našle svoj put do djela mnogih pisaca.

Booksa, pravo mjesto za knjigu i književnost, i udruga Biom pozivaju sve zainteresirane da dođu i saznaju odgovore na pitanja poput: kako ljubitelji književnosti mogu saznati više o pticama i prirodi, kako zapisati kompleksna glasanja ptica i koje onomatopeje koristiti, kako naći odgovarajuće izraze za pojmove koji postoje u engleskom jeziku, ali ne i u hrvatskom, je li ispravna gramatika manje bitna od informacije koja se želi prenijeti te kako izgleda čitav niz jezičnih problema s kojima se nosila ekipa koja stoji iza hrvatskog izdanja najpopularnije svjetske knjige o pticama tiskane u više od milijun primjeraka i prevedene na 22 jezika.

O knjizi i pticama u petak, 1. veljače u 19:00 h u Booksi, Martićeva 14d , razgovarat će književnik i komparatist Branislav Oblučar, suradnik Bookse i fonetičar Davor Stanković te urednici knjige, Miloš Martinović i Vedran Lucić.

volontiranje i edukacija