Kako doći na zelenu čistku u organizaciji udruga BIOM i Sindikata biciklista?

  • 15.04.2015.

Udruga BIOM i Sindikat biciklista vas pozivaju da nam se pridružite na Zelenoj čistki, u subotu 18.4. u 10 h! Očistimo zajedničkim snagama nasip kod kanala Sava-Odra u Lučkom, nedaleko od otočića na kojem smo nedavno u volonterskoj akciji restaurirali stanište za čigre. Osim ptica, ovaj nasip često koriste pješaci i biciklisti  za rekreaciju. Okoliš nam može biti čišći i ljepši, a dan ugodniji u dobrom društvu i lijepom vremenu. Ponesite rukavice, vreće za smeće i dobru volju! Udruga BIOM će postaviti „durbin“ te ćete uz našu stručnu pomoć imati priliku promatrati ptice, a Sindikat biciklista će čišćenje uveseliti glazbom na dva kotača! Dio opreme za čišćenje bit će omogućeno, no ponesite i vlastitu, a za odvoz će se pobrinuti Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš!

Kako bismo imali bolji uvid o broju volontera, prijavite vaš dolazak na mail paula@biom.hr ili ivana.saric@biom.hr. Također, pratite nas i na Facebooku.

Kako doći biciklom?

Pozivamo sve da zajedno s nama krenu biciklima na čistku!
9:15h – okupljanje na mostu
9:30h – polazak
10h – čistka

Karta biciklističke rute

Kako doći javnim prijevozom?

Na Savskom mostu uđite na autobus br. 112 i vozite se s njim do zadnje stanice u Lučkom, vožnja traje 15 minuta, a raspored vožnje možete pronaći na ovom linku. Predlažemo da dođete autobusom koji kreće ili u 8.45 ili s onim u 9.35h.

Nakon što izađete na zadnjoj autobusnoj stanici u Lučkom (na rotoru) skrenite u prvu ulicu desno i nastavite ravno. Kada dođete do motela Plitvice, uđite na parking i nastavite njime prema pješačkom mostu. Pređite mostom preko autoputa i dođite do benzinske stanice od motela Plitvice. Iza benzinske stanice se nalazi prolaz u ogradi kroz koji možete proći i spustiti se na makadam koji ide uz nasip. Krenite prema jugu i skrenite na prvom skretanju lijevo na prijelaz preko kanala. Kada prijeđete kanal, skrenite lijevo prema sjeveru i nastavite hodati. Uskoro ćete doći do lokacije gdje će se provoditi čišćenje.

ruta_autobus

Kako doći automobilom?

Ako mislite doći na Zelenu čistu autom, najbolji put je preko Jadranske avenije. Nakon što prođete nadvožnjak iznad kanala, skrenite desno na prvom skretanju za Lučko i Stupnik. Nakon što skrenete, na semaforu skrenite desno za Lučko. Pratite cestu i prođite ispod nadvožnjaka. Na raskrižju skrenite lijevo i pređite preko mostića te se spustite u kanal. Vozite cestom kroz kanal i odmah po izlasku iz kanala (cesta prolazi kroz nasip) skrenite lijevo. Nastavite ravno pratiti cestu uz nasip nekih 2 km i doći ćete do lokacije gdje ćete moći ostaviti svoje vozilo.

ruta_automobil