Kako do bolje osmišljenog sustava poljoprivrede u Europskoj uniji?

  • 22.03.2017.

ireland-1985088

Sve su glasniji komentari diljem Europske unije kako je europski sustav poljoprivrede i proizvodnje hrane neodrživ te da su potrebne promjene kako bi se unaprijedio na dobrobit svih stanovnika EU! Trenutna situacija vođena Zajedničkom poljoprivrednom politikom (eng. Common Agricultural Policy – CAP) u najmanju ruku nije dobra.

Pošto je trenutna Zajednička poljoprivreda na snazi do 2020. godine, u tijeku su pripreme za izradu nove politike, koja će, nadamo se, uz vašu pomoć biti bolja za okoliš, ljudsko zdravlje te za poljoprivredne proizvođače. Kako bi se ispitalo mišljenje europskih građana o ovoj temi Europska komisija pokrenula je javne konzultacije u on-line obliku koje traju do 2. svibnja ove godine. Kako bi se građane potaklo da u što većem broju odgovore na javne konzultacije pokrenuta je i kampanja Living Land kojoj se možete pridružiti ovdje https://www.living-land.org/join-us/. Podršku možete dati kao privatna ili pravna osoba davanjem podrške i/ili slanjem loga svoje tvrtke. Kampanju vodi BirdLife s partnerskim organizacijama, a vizija kampanje je da bolje osmišljen sustav proizvodnje hrane, i poljoprivrede općenito, u Europi ne samo da bi bio održiviji nego i zdraviji i pošteniji značajno doprinoseći stanovništvu, uključujući poljoprivrednike, ali i prirodi osiguravajući svima budućnost, kako kratkoročno tako i dugoročno.

Kako biste osigurali da se i vaš glas čuje odgovorite na javne konzultacije https://www.living-land.org/croatian/, a na stranicama kampanje Living Land možete pronaći i neke preporučene odgovore na pitanja iz konzultacija.