Iznenađujući rezultati istraživanja skakavaca i zrikavaca

Biomovo predavanje na Zoomu u ponedjeljak 25. listopada u 18 sati donosi rezultate dvogodišnjeg istraživanja skakavaca i zrikavaca provedenog na 17 otoka na Jadranu. Registrirajte se na vrijeme!

  • 20.10.2021.

Povodom završetka terenskog dijela provedbe projekta „Istraživanje skakavaca i zrikavaca Jadranskih otoka“ studenti biologije Karmela Adžić i Maks Deranja podijelit će zanimljivosti o projektu sa svima zainteresiranima, putem Biomovog predavanja na Zoomu u ponedjeljak 25. listopada u 18 sati.

Prijatelji Bioma imali su priliku upoznati Karmelu i Maksa prije dvije godine, kad su predstavili svoje istraživanje porodice monaških skakavaca u Maleziji. Od tada se već dvije godine bave proučavanjem jadranskih otoka, a to njihovo istraživanje fokusirano je na skakavce i zrikavce.

Neistraženi otoci

Svoj recentni projekt provodili su tijekom 2020. i 2021. te su na terenu proveli gotovo 100 dana radeći na više od 80 lokaliteta raspoređenih po 17 dalmatinskih otoka.

“Na predavanju ćete čuti sve o našem istraživanju: koje su važnosti našeg istraživanja, zašto smo se odlučili na istraživanje, sve o našim zgodama i nezgodama s terena, i naravno, sve o (još neobjavljenim) rezultatima. Budući da su otoci koje smo istraživali bili skoro pa u potpunosti neistraženi, neki od rezultata su nas iskreno iznenadili pa očekujemo da će sve prisutne na predavanju iznenaditi još više”, istaknula je Karmela Adžić.

Zanimljivo i poučno svima

Karmela Adžić i Maks Deranja napominju da će predavanje biti popularno-znanstvenog karaktera te će biti zanimljivo i poučno svima — tako da ne morate biti ljubitelji skakavaca i zrikavaca da biste uživali u predavanju. “Voljeli bismo vas vidjeti u što većem broju i radujemo se svim pitanjima publike na koja ćemo odgovarati nakon završetka predavanja”, poručuju.

Registrirajte se za predavanje ovdje, te ćete potom dobiti link putem kojeg ćete moći pratiti predavanje “Istraživanje skakavaca i zrikavaca Jadranskih otoka”.