Izlet na Dravu i dravske akumulacije u Sloveniji i Hrvatskoj, 12.12.2015.

  • 27.11.2015.

Udruga BIOM poziva sve zainteresirane građane na izlet na slovenski dio rijeke Drave. Polazak je 12.12.2015. u 8:30 sati iz Zagreba, u 10:00 sati se planira biti u Ptuju, gdje ćemo obići Ptujsku akumulaciju na rijeci Dravi te otočić za gniježđenje čigri kojeg su izradile kolege iz Slovenije. Zatim ćemo obići staro korito Drave, Ormoško jezero (akumulacija HE Varaždin) te Ormoške lagune, rezervat prirode u nastajanju.

Izlet se plaća 30 kn za članove BIOM-a te 50 kn za sve ostale građane.

Izlet će proći u znaku ptica ali i u znaku aktivnog upravljanja u zaštiti prirode te će svi imati priliku vidjeti izravne mjere u zaštiti prirode, od onih manjih do onih većih, čija se vrijednost mjeri u milijunima eura. Djelatnici i članovi Udruge BIOM će organizirati prijevoz iz Zagreba, ali ako ima zainteresiranih iz drugih gradova koji su voljni voziti i/ili ponuditi prijevoz, neka se jave.

Izlet se organizira u sklopu projekta “Ptice oko nas” financiranog od strane FZOEU te projekta LIVEDRAVA kojem je cilj restauracija poplavnih staništa uz donji tok rijeke Drave u Sloveniji.

Program:
8:30 okupljanje na parkingu Konzuma na okretištu Črnomerec i polazak iz Zagreba
10:00 dolazak na Ptuj, obilazak akumulacije i otočića za čigre
11:30 obilazak starog korita Drave
13:30 obilazak ormoške akumulacije
14:30 obilazak Ormoške lagune
16:30 (17:00) završetak programa, povratak u Zagreb

Vi detalji izleta na jednoj stranici

Pogled na otočić za gnježđenje čigri, foto by DOPPS, BirdLife Slovenia

Pogled na otočić za gnježđenje čigri, foto by DOPPS, BirdLife Slovenia