Izašao je novi broj časopisa Pogled u divljinu!

  • 09.02.2024.

Dragi naši suradnici, članovi, donatori i brojni ljubitelji prirode, čitatelji Pogleda u divljinu,

Ponosni smo i sretni javiti vam da je iz tiska izašao novi broj časopisa!

Ovo je osmi broj časopisa, mijenjali su se urednici i autori tekstova, izgled i dizajn… no misija je uvijek ostala ista – doprinijeti očuvanju i zaštiti prirode i okoliša stručnim, popularnim i edukativnim sadržajem. 

U ovogodišnjem štivu za vas smo pripremili pregršt sadržaja o našem radu, bogatstvu staništa u Hrvatskoj i borbi za očuvanje ugroženih vrsta. Potrudili smo se prenijeti vam priče s terena, doživljaje i iskustva koja oslikavaju zaštitu prirode, uključenost i zajedništvo brojnih volontera. Donosimo vam priču daljinske plivačice i maratonke Dine Levačić s kojom smo ‘plivali’ do Medvedine spilje na Biševu, pregled slučaja ubijenog ćelavog ibisa Gipsy koji je potresao Hrvatsku, priče iz perspektive naših suradnika udruge Dragodid, Javne ustanove Međimurska priroda, Euronatora i Poljoprivredne zadruge Otok Krk, rezultate LIFE projekata koji su završili kao i trenutke koje smo zajedno s vama, članovima, volonterima, donatorima i ostalim zaljubljenicima u prirodu provodili radeći za dobrobit svih.

Časopis je uredio naš tim koji čine  Zdravko Budimir, Petra Čulig, Melani Glavinić i Goran Šikić, a brojni suradnici, volonteri i kolege dali su svoj doprinos. Naslovnicu koja prikazuje ulaz u Medvidinu špilju ovjekovječio je fotograf Miroslav Lelas, dok je za grafičko uređenje časopisa zaslužan Tomislav Vranić (Vrana), poznati grafički urednik brojnih knjiga i publikacija “vlažnog staništa” kluba Močvara, hrvatskog izdanja National Geographica, albuma Darka Rundeka, slikovnice Mrleta (Let3) i mnogih drugih. 

Kao i dosadašnjih godina, naši članovi dobivaju novo izdanje časopisa u sklopu članskog paketa plaćanjem godišnje članarine. Ukoliko još niste, a želite postati naš član i prolistati časopis, idući tjedan organiziramo ‘Kavicu u Biomu’ koja će se održati 14. veljače 2024. u 17.30 sati. To je prilika učlaniti se, upoznati nas i čuti što sve planiramo raditi u ovoj godini. Također, na druženju ćete moći preuzeti članski paket.

Učlaniti se možete u bilo kojem trenutku kroz godinu, no imajte na umu da članarina vrijedi kalendarski, odnosno zaključno s posljednjim danom u godini. Kavica vrijedi i za  ”stare” članove koji još nisu stigli obnoviti članstvo, a željeli bi.

Vidimo se na Kavici. Jedva čekamo čuti dojmove o novom broju časopisa!