EuroBirdwatch 2017 u Hrvatskoj – poziv

  • 01.09.2017.

Akcija “Europski dani promatranja ptica” tradicionalno se odvija širom Europe svaki prvi vikend u listopadu. Ove godine aktivnosti će se organizirati 30. rujna i 1. listopada.

Cilj akcije je promovirati promatranje i proučavanje ptica, poticati ljubav prema prirodi i educirati javnost i donositelje odluka o potrebi zaštite ptica i njihovih staništa.

Središnja ovogodišnja tema je “Ptice selice i njihov životni prostor”. Za opstanak ptica selica ključno je očuvati i gnijezdilišta na sjeveru i važne prolazne točke i južna zimovališta, što bez međunarodne suradnje nije moguće. Ovo je dobar način da se proširi poruka o ptičjim seobama i značaju zaštite ptičjih staništa, gnijezdilišta, odmorišta i puteva.

Ako ste zainteresirani, pozivamo vas da se odazovete i organizirate lokalno događanje promatranja ptica za građane u kojem god obliku možete i/ili želite. Ideja je da privučemo što više ljudi zainteresiranih za ptice i prirodu općenito. Događanje može biti organizirano na bilo kojoj razini, ovisno o Vašim mogućnostima.

Ako mislite da Vam mi iz BIOM-a možemo ikako pomoći oko organizacije i logistike, slobodno nam se javite na petra.culig@biom.hr.

Više o akciji, te ukupne rezultate, možete naći na web-stranici: www.eurobirdwatch.eu.

EBW_2017_colour