Subota na Savici – potraga za blagom

Povodom svjetskog dana ptica selica organiziramo potragu za blagom na kojoj ćete saznati nešto više o veličanstvenom i izazovnom putu koji selice prelete svake godine.

  • 08. svibnja 2021
  • 10:00, Savica

Ove godine svjetski dan ptica selica ćemo proslaviti organizirajući potragu za blagom za koju je potrebna prijava . Naknadno ćemo prijavljenima javiti lokaciju početne točke.

Kroz potragu ćete saznati mnogo zanimljivih činjenica o pticama selicama, kako izgleda njihov migracijski put i kakve ih sve opasnosti prate na njemu. Potragu za blagom osmislili su naši volonteri Europskih snaga solidarnosti, Joanna i Vasilii.

Potraga počinje u 10 sati i u nju se možete priključiti sve do 12 sati. Na početnoj točki ćete dobiti prve upute i onda samostalno krećete u potragu pa samim time i trajanje potrage ovisi o vama. Naši volonteri će vas čekati na početnoj točki najkasnije do 12:30 sati.

Oni koji su planirali sudjelovati i u jutarnjem promatranju ptica mogu se priključiti potrazi i nakon završetka promatranja.

Ova aktivnost je besplatna i otvorena za sve, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Joanna Witowska volonterka je na projektu Fly away with me. Jedan od ciljeva ovog projekta je podizanje svijesti o zaštiti prirode među širokom javnosti i poticanje na njihovo uključivanje u očuvanju bioraznolikosti. Vasilii Bastaev  volonter je na projektu Birds of a feather flock together. Volonteri na ovom projektu pomažu u očuvanju ugroženih morskih ptica na Lastovu, sudjeluju u aktivnostima Centra za posjetitelje i oporavilišta za bjeloglave supove Beli na Cresu, asistiraju u prstenovanju ptica na ornitološkom kampu u PP Učka te organiziraju razne edukativne aktivnosti za javnost u Zagrebu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.