Promatranje vrana

Zanimaju te vrane? Voliš ih gledati sa svog prozora i diviti se njihovoj domišljatosti? Ili se bojiš napada vrana, smeta ti njihovo glasanje i stvaranje nereda u ulici kojom šećeš? Želiš saznati nešto više, informirati se i upoznati se s ponašanjem i načinom života naših pernatih gradskih susjeda?

  • 26. ožujka 2022
  • 09:00, Bundek

Za sve koji su se pronašli u ovom opisu organiziramo posebnu ediciju promatranja ptica koje se fokusira na naše najveće i najgraktavije pjevice – vrane!

Prošetat ćemo se Bundekom u potrazi za sivim vranama i gačcima, promatrati njihovo ponašanje i navike, reći ponešto o njihovoj ekologiji i prilagodbama te porazgovarati o suživotu vrana i ljudi.

Pridruži nam se ove subote, 26. ožujka 2022. u 9:00 sati na glavnom ulazu na Bundek (točna lokacija na karti).

Predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Događanje je besplatno i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se događanje.

Za više informacija, javite nam se na info@biom.hr.

Dođite i postavite svoja pitanja, izrazite nedoumice i strahove, upoznajte bolje svoje leteće susjede!

Ovo promatranje je ujedno i uvod u novi volonterski program – monitoring sivih vrana. Svi zainteresirani za sudjelovanje u monitoringu mogu se (pri)javiti direktno koordinatoru Louieu na louie.taylor@biom.hr