Promatranje ptica na Svjetski dan močvarnih staništa

Povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa, u nedjelju 2. veljače, udruga Biom vas poziva na promatranje ptica na Savici.

  • 02. veljače 2020
  • 09:00, Savica, Zagreb

Međunarodni dan zaštite močvare i močvarnih staništa obilježava se 2. veljače u svim državama svijeta. Na taj je dan 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru potpisana Konvencija o močvarama od međunarodne važnosti, prvenstveno kao staništa ptica močvarica. Od tada se nastoji prepoznati vlažna staništa kao područja od velikog značaja, ne samo za bioraznolikost, nego i za obnavljanje i pročišćavanje podzemnih voda, ublažavanje utjecaja poplava, učvršćivanje obala i zadržavanje hranjivih tvari i sedimenta.

Okupljanje je u Miševečkoj ulici kod HEP toplinarstva (točna lokacija na karti) u 9:00, a predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za sve informacije o promatranjima ptica, javite nam se na info@biom.hr.

Lokacija: https://goo.gl/maps/Jbo27khGRw4T8Hay9