Promatranje ptica za članove i prijatelje Bioma

Pozivamo vas da nam se pridružite u promatranju ptica u Maksimiru 14. 11. s početkom u 10:00 sati.

  • 14. studenoga 2020
  • 10:00, Maksimir

Dragi naši članovi, volonteri, ljubitelji ptica,

ove godine epidemiološka situacija spriječila nas je u organizaciji izleta za članove i božićnog i rođendanskog tuluma, ali to ne znači da ne možemo zajedno prošetati Maksimirom, uživati u pjevu ptica i podružiti se uz laganu užinu.

Okupljanje će biti u subotu 14. studenog 2020. u 10 sati na stražnjem ulazu u park Maksimir, u ulici Fakultetsko dobro. Uz promatranje ptica napravit ćemo i mali piknik. Predviđeno trajanje cijelog druženja je 3 sata.

Promatranje se organizira za članove Bioma, ali vrlo su dobrodošli i svi ostali koji nas prate i podržavaju u našim aktivnostima. Voljeli bismo vam predstaviti rad Bioma, naše pravce i projekte te dočarati kako funkcionira članstvo u udruzi. Osim što ćemo o pticama pričati na hrvatskom jeziku, suvodič promatranja će biti naš stažist Europskih snaga solidarnosti, James, zahvaljujući kojem je događanje otvoreno i za engleske govornike!

Molimo vas da se toplo obučete, ponesete deke i svoje maskice, a mi ćemo pripremiti užinu i dezinfekcijska sredstva. Osigurat ćemo nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

Kako bismo se mogli dobro pripremiti (i poštivati epidemiološke mjere), molimo vas da svoj dolazak najavite putem prijavnog obrasca najkasnije do 11. 11.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za sva pitanja vezana uz događanje javite se na volonteri@biom.hr.

Veselimo se druženju!


Promatranje se odvija u sklopu projekta OPKK “Gradski prozori u prirodu“, dok se engleska verzija promatranja odvija u sklopu projekta ESS “Get Ready to Fly“.