Predavanje ”Poluotočna Malezija- zaboravljeno žarište bioraznolikosti”

˝A zašto ne Borneo?˝, jedno je od najčešćih pitanja koje smo čuli za vrijeme našeg jednomjesečnog istraživanja Malezijskog dijela Malajskog poluotoka.

  • 05. prosinca 2019
  • 18:00, Biološki odsjek PMF-a - Rooseveltov trg 6, BO5

Ovaj mjesec, 5.12.2019. ugostiti ćemo Maksa Deranju i Karmelu Adžić, studente biologije kako bi kroz njihove priče doživjeli prirodu ovog udaljenog dijela svijeta.

Evo što kažu Maks i Karmela: “Ovim predavanjem ćemo vam pokazati naše putovanje i sva čudesa koja smo putem fotografirali. Kroz predavanje ćete saznati zašto su debla nekih stabala prekrivena blatom; zašto psi ne dahću na +35°C; tko se to zaglušujuće glasa u krošnjama prašuma. Kako izgleda i što sve krije Taman Negara—prašuma koja nosi titulu najstarije šume na svijetu. Zašto smo izabrali ovu zemlju i zašto baš njen poluotočni dio (i ”zato ne Borneo!”). Saznajte kako je to mjesec dana živjeti i istraživati u ovoj egzotičnoj zemlji jugoistočne Azije i odgovore na brojna druga zanimljiva pitanja.”

Predavanje će se održati u  predavaoni BO5 Biološkog odsjeka PMF-a (Rooseveltov trg 6) i naknadno će biti dostupno na Biomovom Youtube kanalu.