Noćna wildlife tura

Tko sve je aktivan noću? Dođite u Maksimir i saznajte!

  • 20. studenoga 2020
  • 18:00, Maksimir

Noćne ture su zamišljene kao upoznavanje noćnih životinja Maksimira te njihovih prilagodbi na život u mraku. Ipak, kako trenutno nije najbolje doba godine za opažanje samih životinja (većina ih već sada hibernira, manje su aktivne ili su odselile), tura će se sastojati od demonstracija i igara koje će dočarati prilagodbe životinja na život noću. Također ćete moći vježbati prepoznavanje noćnih životinja ali i sami se okušati u snalaženju u mraku! Na proljeće će biti održan drugi dio programa tijekom kojeg ćemo ići u noćno bilježenje živog svijeta Maksimira, a vi ćete moći isprobati stečene vještine.

Noćne ture će se održati ovaj tjedan u petak 20.11. i idući tjedan u srijedu 25.11. u 18h, u trajanju 1.5-2h. Kako je broj mjesta ograničen, ali i kako bismo znali pripremiti dovoljno materijala, molimo vas da se unaprijed prijavite putem kratkog upitnika!

Okupljamo se na glavnom ulazu u Park Maksimir (https://goo.gl/maps/9YoinNp7Mky7LbZC9). Mi donosimo sa sobom sve potrebne materijale za demonstracije i igre koje će dočarati prilagodbe životinja na život noću! Na vama je da se toplo obučete i obujete te ponesete maskice i entuzijazam.

Vidimo se!