Europski dani promatranja ptica

Vikend 3. i 4. listopada okuplja zaljubljenike u ptice i prirodu iz Europe i središnje Azije na Europskim danima promatranja ptica (EuroBirdwatch)

  • 03. listopada 2020
  • 08:00, Savica

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine za vikend 3. i 4. listopada. EuroBirdwatch je međunarodni događaj koji organiziraju europski BirdLife partneri, a ove se godine održava 27. godinu za redom. Cilj održavanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima u Sredozemlju i Africi.

Pridružite nam se zato ove subote na Savici, okupljamo se u Miševečkoj ulici kod HEP toplinarstva (točna lokacija na karti) u 8:00. Predviđeno trajanje je 2-3 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Molimo vas da ponesete svoje maskice, a mi ćemo pripremiti dezinfekcijska sredstva. Sva oprema će biti dezinficirana i spremna.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za više informacija, javite nam se na info@biom.hr.

Svi koji se ne mogu pridružiti promatranju ptica u Zagrebu, a žele sudjelovati u EuroBirdwatch vikendu, mogu samostalno organizirati promatranje ptica i poslati nam zabilježene podatke (koje vrste su vidjeli, koliko jedinki i lokaciju gdje su promatrali) na e-mail petra.culig@biom.hr.

Nakon završetka akcije, ukupni rezultati bit će dostupni na Eurobirdwatch stranici.