After-work promatranje ptica (hr/eng)

Pošto odaziv na zadnje after-work promatranje ptica je bio jako pozitivan. Opet organiziramo promatranje ptica nakon posla - ovaj put u četvrtak, 6.8. Pođite s nama u avanturu i otkrivanje kako ptice provode posljepopodneva!

  • 06. kolovoza 2020
  • 17:30, Maksimir

Za razliku od dosadašnjih, ranojutarnjih promatranja, ovo iznimno organiziramo u poslijepodnevnim satima. Kako nam se neki zainteresirani ne uspijevaju pridružiti u ranim subotnjim satima, odlučili smo još jednom provjeriti i što ptice rade prije spavanja!

Osim ture na hrvatskom, drago nam je naglasiti kako će se paralelno odvijati i tura na engleskom jeziku! Tura na engleskom počinje na istoj lokaciji te će ju voditi naš stažist Europskih snaga solidarnosti, James.

Okupljamo se na istočnom ulazu u park Maksimir u četvrtak u 17:30. U šetnji Maksimirom istražit ćemo bioraznolikost parka u ljetnim mjesecima.

Mi nosimo dalekozore i vodiče za prepoznavanje ptica, vi ponesite dobru volju i zanimanje za ptičji svijet!

Obzirom na novu epidemiološku situaciju, molimo vas da ponesete svoje maskice, a mi ćemo pripremiti dezinfekcijska sredstva. Sva oprema će biti dezinficirana i spremna.

Predviđeno trajanje je 2 sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja događanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu gdje ćete na vrijeme saznati održava li se promatranje.

Za više informacija, javite nam se na info@biom.hr.


Promatranje se odvija u sklopu projekta OPKK “Gradski prozori u prirodu“, dok se engleska verzija promatranja odvija u sklopu projekta ESS “Get Ready to Fly“.