Da se javimo nakon dugo vremena…

  • 29.10.2013.

Prošlo je već dugo vremena od našeg zadnjeg javljanja na web stranicama Udruge, a ni na drugim kanalima komunikacije (Facebook, Twitter) nismo bili baš puno redovitiji. Nije da smo nestali, ali to klasičan završetak ljeta i poečtak jeseni kada nam se preklapaju brojne obaveze, aktivnosti i putovanja.

Dovršili smo kamp na Učki, koje je ove godine okupio rekordan broj ljudi i najveći broj djece do sada. U Rijeci smo održali uspješno predavanje o surom orlu u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka. Početkom listopada smo sudjelovali u manifestaciji “Dani Rucnera” u Pločama u čest našeg velikog ornitologa, Dragutina Rucnera. Vikend 5. i 6.10. je bio Euro Birdwatch 2013, vikend promatranja ptica, u sklopu kojeg smo organizirali promatranja ptica na ušću Neretve (u suradnji s Javnom ustanovom Dubrovačko-neretvanske županije) i Vranskom jezeru (u suradnji s javnom ustanovom Parka prirode Vransko jezero). Naši djelatnici su sudjelovali na Adriatic Flyway konferenciji u Bosni i Hercegovini te stručnom usavršavanju u sklopu Klaus Topefer Fellowship programa u Njemačkoj.

Uz sve navedeno, obišli smo više gnijezda surih orlova, pronašli neka nova, istraživali dinarskog voluhara te prošli sa dva projekta na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sada s punim plućima možemo nastaviti dalje, u zimska pisanja izvještaja, cikluse predavanja, izlete s promatranjima ptica…

Pratite nas i dalje i puno hvala na vašim javljanjima.