Champions of the Flyway u Eilatu, u Izraelu

  • 29.01.2018.

Udruga Biom ove godine će biti dobitnik sredstava koji će se prikupiti na Champions of the Flyway (COTF). COTF je specifična utrka u Izraelu, u ptičarskom raju Eilatu, koja se održava svake godine krajem ožujka. Natječu se timovi iz cijelog svijeta a cilj je u 24 sata vidjeti što je moguće više ptica. Osim natjecanja u promatranju ptica na dan (i noć) utrke, timovi se natječu i u prikupljanju sredstava za zaštitu ptica prije same utrke. Kliknite ovdje za pregled svih timova s prikupljenim iznosima.

Nagrade za pobjednički tim, osim simbolične, nema. Naime, sva prikupljena sredstva svake godine se usmjeruju u jednu od zemalja u kojoj je krivolov veliki problem. U 2018. će se tako sredstva usmjeriti u Hrvatsku i Srbiju kako bi udruga Biom iz Hrvatske i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije borili protiv nevjerojatno raširenog krivolova ptica, prvenstveno prepelica ali i drugih.

S prikupljenim sredstvima će članovi, volonteri i djelatnici Bioma osigurati noćne obilaske terena po čitavoj Hrvatskoj kako bi spriječili raširene krivolovne aktivnosti*. Uz to ćemo osigurati trening volonterima koji sudjeluju te ćemo postaviti temelje baze ilegalnih aktivnosti u prirodi.

Sve navedeno će pomoći stvaranju formiranja Tima za borbu protiv krivolova u Hrvatskoj kojeg pokreću Biom i Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode.

Podržite našu borbu svojom donacijom putem interneta. Vaša donacija ide našoj krovnoj organizaciji BirdLife Inetrnational koji će onda pola sredstava uplatiti Biomu, a drugu polovicu DZPPS-u. Napominjemo da donacijom ne plaćate naš put u Izrael (gdje smo obavezni sudjelovati kao primatelji sredstava) već doprinosite budžetu za spas ptica. Biom odvojeno prikuplja za putne troškove.

*U svakom noćnom obilasku se u pravilu pronađe i ukloni najmanje jedna ilegalna vabilica. S uklanjanjem jedne vabilice iznimno se smanjuje broj prepelica koje krivolovci mogu odstrijeliti – umjesto 100-ak prepelica krivolovci će usmrtiti jednu ili dvije – AKO IH NE DOČEKA POLICIJA.

COTF-logo-900-2016