Čeka nas vikend promatranja ptica – EuroBirdwatch!

  • 01.10.2019.

ebwnajava

Europski dani promatranja ptica (EuroBirdwatch) obilježit će se i ove godine za vikend 5. i 6. listopada. EuroBirdwatch je međunarodni događaj koji organiziraju europski BirdLife partneri, a ove se godine održava 26. godinu za redom. Cilj održavanja je podići svijest o pticama, odnosno njihovim staništima, područjima gniježđenja, migracijskim rutama i zimovalištima u Sredozemlju i Africi. U dosadašnjih 25 godina održavanja EuroBirdwatcha, u Europi je organizirano preko 40.000 događanja na kojima je sudjelovalo je više od 1.18 milijuna ljudi.

Organizirane akcije promatranja ptica ove godine održat će se u Zagrebu, Sinju, na Učki, u Križevcima te okolici Varaždina.

Udruga Biom organizira promatranje ptica za građane u Botaničkom vrtu, u nedjelju, 06.10.2019. godine. Okupljanje je predviđeno do 9:30 na glavnom ulazu u vrt.

Predviđena je šetnja oko dva sata, iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se. Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu!  Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora bit će osigurani, ali tko ima svoj dalekozor neka ga slobodno ponese.

Potvrdite nam svoj dolazak na Facebooku i pozovite prijatelje!

Ako ste zainteresirani, pozivamo i vas da se odazovete i organizirate lokalno promatranje ptica vašoj okolini. Nakon završetka akcije, ukupni rezultati bit će dostupni na stranici www.eurobirdwatch.eu.