Ćakula sa stručnjacima – predavanja za Biomovo jato: Kukci građani

O mravima, pčelama i muhama lebdjelicama govoriti će Jelena Bujan s Instituta Ruđer Bošković i Ana Ješovnik iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode

  • 20.11.2023.

Koje vrste mrava su naši sugrađani? Kako žive urbani bumbari? Što o gradskom cvijeću misle muhe lebdjelice?

Pozivamo vas da nam se pridružite na predavanju za članove udruge Biom pod nazivom „Kukci građani“ koje će se održati u srijedu, 6.12.2023. s početkom u 18h te dobijete odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana uz naše sugrađane.

Naime, na ovom predavanju čuti ćete o istraživanjima mrava i divljih oprašivača Zagreba, o čestim gradskim vrstama i njihovim zanimljivim životima, o tome koje su uloge kukaca u gradovima i što mi, ljudi-građani, možemo učiniti za njih.

foto: Bujan/Ješovnik

O mravima, pčelama i muhama lebdjelicama govoriti će Jelena Bujan s Instituta Ruđer Bošković i Ana Ješovnik iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode.

Predavanje će se održati hibridno – dio publike moći ćemo ugostiti u našem Biomovom uredu u Čazmanskoj 2, a drugi dio publike će nam se moći pridružiti online putem Zooma.

SUDJELOVANJE UŽIVO

Veseli nas ugostiti naše jato uživo, ali smo nažalost ograničeni kapacitetima našeg ureda pa molimo sve koji nam se žele pridružiti da ispune prijavnicu ovdje. Ukoliko popunimo kapacitete koje imamo na raspolaganju, javit ćemo vam se putem maila.

SUDJELOVANJE ONLINE

Online publiku molimo da se registriraju za sudjelovanje putem Zoom-a, što možete napraviti ovdje.

Nadamo se da se veselite jednako kao i mi otkriti više o našim majušnim sugrađanima. Vidimo se!

foto: Bujan/Ješovnik