Birdguide edukacija Učka 2019

  • 02.04.2019.

Trening za obuku birdwatching vodiča

Park prirode Učka. Krška planina na čijem se velikom rasponu nadmorskih visina mozaično izmjenjuju brojna submediteranska i kontinentalna staništa. Šume i travnjaci Učke dom su 100-ak vrsta ptica. Prolazeći Učkinim stazama na svakom koraku susrećemo drugačije zajednice ptica. Premda idealna za birdwatching ture, Učka ostaje neotkriven dragulj za ljubitelje ptica. To se može promijeniti!

DSC_0757

Ljubitelj ste prirode i često boravite u njoj? Volite promatrati ptice i željeli biste naučiti više o njima? Usto biste htjeli i drugima pokazati ptičji svijet koji ne mogu izbjeći kada se nalaze u prirodi?

U sklopu projekta Učka 360 ° zajedno s JUPP Učka Udruga Biom organizira edukaciju za birdwatching vodiče. Ovaj outdoor tip edukacije jedna od aktivnosti za postizanje razvoja inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini. Polaznicima nudimo stručno vodstvo iskusnih ornitologa kroz terenski program i predavanja. Trening je otvoren za sve, posebno one koji se bave outdoor aktivnostima i edukacijama i kome bi ovakav program obogatio znanje koje dijele s drugima.

DSC_0535

  • U 2019. edukacije će se odvijati u 4 termina po 2 uzastopna dana u 2 ciklusa (proljetni i jesenski). Proljetni tereni odvijat će se u travnju i svibnju, a jesenski u rujnu i listopadu. Datumi proljetnih termina su slijedeći:

                         18. i 19. travanj

                         8. i 9. svibanj

  • Jesenske termine dogovorit ćemo naknadno zajedno s polaznicima. U jesenskom terminu možete očekivati barem jedan dan predavanja te barem jedan dan u prstenovačkom kampu.

Polaznici će imati priliku naučiti raspoznavati vrste ptica vizualno i auditivno. Kroz terenski rad obuhvatit ćemo različita staništa na kojima možemo očekivati ptice kamenjara i šikara, šumske ptice, ptice otvorenih staništa te grabljivice. Također ćemo obuhvatiti vrste koje susrećemo na migraciji, a koje ćemo većinom promatrati oko lokve Rovozna u sklopu prstenovačkog kampa.

DSC_0601

Program edukacije u potpunosti je besplatan, no od polaznika se očekuje samostalno pokrivanje troškova hrane i puta na izletima. Za one kojima je potreban smještaj bit će osiguran u Volonterskom centru u Lovranskoj dragi.

  • Prijave traju do 10.4., a prijaviti se možete putem prijavnice. Broj polaznika je ograničen (10) pa zainteresiranima preporučamo da ne odgađaju prijavu. Nakon završetka prijava odabrat ćemo kandidate na temelju ispunjenih obrazaca.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese:

petra.culig@biom.hr

info@biom.hr

DSC_0867

Više o projektu možete saznati na poveznici: http://www.pp-ucka.hr/ucka-360/

logo kamp