Biom u Noći muzeja u Sinju

Posjetitelji željni znanja o Cetini, važnom biseru prirode Dalmatinske zagore, imat će priliku doznati zanimljive podatke o vrstama koje u njoj (ne)obitavaju

  • 25.01.2023.

foto: Monika Vrgoč

Manifestacija Noć muzeja već dugi niz godina oduševljava posjetitelje diljem Hrvatske. Tako će i raskošan kulturno-povijesni Muzej Cetinske krajine otvoriti svoja vrata i ponuditi raznolik sadržaj za sve (noćne) posjetitelje. Ove godine Biom je po prvi put dio programa muzejske noći i to u Sinju!

Kako je posljednjih godina porasla svijest o važnosti održivog razvoja kroz očuvanje prirode, društva i ljudske civilizacije, a uloga muzeja je vrlo važna za očuvanje materijalne i nematerijalne baštine ovogodišnja tema glasi ”Muzeji su važni”.

Posjetitelji željni znanja o Cetini, važnom biseru prirode Dalmatinske zagore, imat će priliku čuti zanimljive podatke o vrstama koje u njoj (ne)obitavaju. Naime, stručni savjetnik u udruzi Biom Ivan Budinski održati će predavanje ”Vrste u Cetini za koje niste znali” s početkom u 18.00 sati. Muzej Cetinske krajine se nalazi na adresi Andrije Kačića Miošića 5 u Sinju.

Na predavanju ćete čuti o važnosti Cetine za ovaj kraj, po čemu je posebna te o vrsti koja živi samo u Cetini. Otkrit ćete priču o cetinskoj pastrvi i izumrloj pastrvi zubatak te saznati o nalazima vidre.

Pozivamo vas da se pridružite Noći muzeja i dođete na predavanje. Očuvajmo baštinu za buduće generacije!