8. i 9. svibanj – Svjetski dan ptica selica u ZOO zagreb

  • 07.05.2010.

svjetski dan ptica selica
Ovaj se dan obilježava u svrhu podizanja svijesti šire javnosti o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. Inicijativa za obilježavanje ovog dana pokrenuta je pod pokroviteljstvom Sporazuma o zaštiti afričko-euroazijskih migratornih ptica močvarica (AEWA) i Konvencije o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja (Bonnska konvencija).

Širom svijeta organiziraju se različita događanja s temom promatranja ptica kojima se ponovo pridružio i Zoološki vrt Zagreba koji će Svjetski dan ptica selica obilježit ovaj vikend, 8. i 9. svibnja, u vremenu od 10:00 do 18:00 sati s prigodnim programom i aktivnostima za posjetitelje.

Udruga BIOM organizirati će tom prigodom informativni štand o istraživanju ptica selica, promatranje roda na gnijezdu i ostalih ptica selica pomoću dalekozora te odgovarati na pitanja posjetitelja.

Cjelokupni program ZOO vrta možete pogledati OVDJE

Svake se godine WMBD fokusira na različite teme, a tema ovogodišnjeg Svjetskog dana ptica selica je „Spasimo ugrožene ptice selice – svaka vrsta je važna!“ (“Save migratory birds in crisis

– every species counts!”). Cilj joj je podići svijest o globalno ugroženim pticama selicama, sa posebnim naglaskom na one koji su na samom rubu izumiranja – kritično ugrožene ptice selice.

Za više informacija o ovoj akciji posjetite svakako stranicu www.worldmigratorybirdday.org na kojoj možete pogledati WMBD 2010 Trailer i saznati više o aktivnostima u zemljama širom svijeta 🙂

Ovdje možete skinuti i službeni WORLD_MIGRATORY_BIRD_DAY_2010_PRESS_RELEASE_

[nggallery id=7]