Učlanite se - Biom

Učlanite se

"Zagledaj se duboko, duboko u prirodu i tad ćeš sve bolje razumjeti." (Albert Einstein)

Svatko može doprinijeti, bilo da se bavi zaštitom prirode, znanstvenim radom ili građanskom znanošću, edukacijom ili kao volonter, član udruge, odgovoran turist, ljubitelj prirode, roditelj… baš svatko! Naša misao vodilja je čuvati prirodu, provoditi aktivnosti kojima izravno poboljšavamo stanje divljih vrsta, zagovarati promjene u društvu i zakonodavstvu koje su u interesu zaštite prirode i podizati svijest o njezinoj važnosti. Budite dio promjena i pridružite nam se!

Članstvo

Tko može biti član?
Član udruge može biti svaka osoba koja dijeli naše vrijednosti, prihvaća naš Statut i druge donesene pravilnike te redovito uplaćuje godišnju članarinu. Godišnja članarina za nezaposlene, studente, umirovljenike i mlade na stručnom osposobljavanju bez uspostave radnog odnosa iznosi 40 kn, a za zaposlene 80 kn. Članarina vrijedi 365 dana od dana uplate. Kako biste postali članom potrebno je ispuniti pristupnicu i platiti članarinu. Pristupnicu možete popuniti ovdje.

Zašto postati član?
Ponekad nam se čini da smo kao pojedinci nemoćni prema mašinerijama koje nazivamo globalnom ekonomijom i politikom, a koje smatramo odgovornima za spore pomake u klimatskoj politici, iako se štete  umnogostručuju iz godine u godinu. Svojom podrškom omogućujete nam da nastavimo ostvarivati svoj cilj – zaštitu prirode na terenu, istraživanja, edukaciju i promicanje građanske znanosti i volontiranja – zajedno radimo na očuvanju bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i cijeloga društva.

Bez VAS nema NAS

Bez vašeg uključivanja ne bismo bili ovdje gdje smo danas, a ponosno možemo reći da smo jedna od vodećih organizacija civilnoga društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnici Hrvatske u BirdLife Internationalu, najvećoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Uz vašu podršku moći ćemo sudjelovati u još više projekata i aktivnosti te doprijeti do još više ljudi.

Mi prenosimo vaš glas

1.

Teško je učiniti promjene sam. Zajedno smo jači i dosežemo do više ljudi koji zajedno mogu napraviti razliku.

2.

Nastojimo upoznati javnost s pitanjima vezanim uz zaštitu vrsta i staništa.

3.

Zagovaramo promjene u društvu i zakonodavstvu i provodimo projekte za očuvanje prirode.

4.

Vršimo javnozagavoaračku, tzv. watchdog funkciju, kroz uključivanje u javna savjetovanja i javne rasprave.

U dva koraka do plaćene članarine

Otvorite internet bankarstvo na pametnom telefonu, pod plaćanja izaberite skeniranje 2d bar koda te usmjerite telefon u kod. Nakon što su se očitali podatci molimo da pod opisom plaćanja upišete ime i prezime te OIB osobe za koju se članarina plaća (ako se plaća za više osoba odjednom, potrebno je to navesti u opis plaćanja). Hvala vam što ste nam se odlučili pridružiti!

Odaberite status

Ostali načini uplate

Članarinu je moguće uplatiti elektronskim bankarstvom, općom uplatnicom u pošti ili banci te gotovinom u uredu Bioma u Zagrebu. Kopiju uplatnice možete poslati na e-mail info@biom.hr ili poštom (Biom,  Čazmanska 2, 10000 Zagreb).

Podaci potrebni za uplatu članarine:
IBAN primatelja: HR9123400091110249630
Naziv primatelja: Udruga Biom
Adresa: Čazmanska 2, Zagreb
Poziv na broj: OIB osobe za koju se plaća članarina (ako se članarina plaća za više osoba odjednom, potrebno je to navesti u opis plaćanja)
Opis plaćanja: članarina + vaše ime i prezime + godina za koju se plaća članarina (primjer: članarina, Ivan Horvat, 2019.)

Na koje sve načine možete pomoći?

Saznajte

Naša internet stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte naše uvjete korištenja. Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Prihvaćam