7. i 8. veljače 2009. održan je Drugi Slovenski entomološki simpozij u Ljubljani. Simpozij je bio organiziran od strane Slovenskog entomološkog društva Štefana Michielija, Nacionalnog instituta za biologiju, Slovenskog Prirodoslovnog muzeja i Odsijeka za biologiju.

Svrha simpozija bila je predstaviti sebe, svoj rad te nova dostignuća i spoznaje na području entomologije, što su i učinili posjetitelji iz Nizozemske, Hrvatske i Slovenije.
U dva dana održana su 43 kratka, 15-minutna predavanja o raznim aspektima entomologije, od faunistike, zaštite, ekologije, fiziologije, bioakustike do biogeografije i genetike.


Među izlagačima sudjelovala je i naša članica BIOM-a Ana Slavikovski sa posterom i predavanjem na temu ”Mayflies of Plitvice lakes National Park (Croatia)”.
Sva predavanja su bila jako dobro posjećena a među slušačima se našla i dopredsjednica BIOM-a, Martina Temunović te još nekoliko posjetitelja iz Hrvatske, sa PMF-a (Odsjeka za biologiju) te Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu.

Simpozij je bio još jedna prilika da vidimo drage prijatelje i učvrstimo suradnju.

Knjigu sažetaka 2. Slovenskog entomološkog simpozija možete skinuti na http://www2.pms-lj.si/sek2/2SES-knjiga-povzetkov.pdf

Sve o programu simpozija možete saznati na http://www2.pms-lj.si/sek2/